Prezentare

Noul mecanism de finanțare al Fondului Global permite investiții strategice pentru maximizarea impactului programelor finanțate. Implementatorii au la dispoziție termene flexibile, o mai bună coordonare cu strategiile naționale și predictibilitate la nivelul finanțărilor disponibile. De asemenea, Fondul Global participă activ alături de implementatori și de parteneri la dezvoltarea aplicației pentru finanțare și la implementarea grantului, pentru a asigura un impact global cât mai mare.

Informații despre Procesul și etapele finanțării sunt disponibile AICI.

Elemente principale

Noul model include câteva elemente ce determină modul de desfășurare al aplicației pentru finanțare, precum și gestionarea granturilor de către aplicanți. Aceste elemente sunt sumarizate în cele ce urmează:

Termene flexibile Țările eligibile pot aplica în orice moment pe durata alocării de trei ani, astfel încât finanțarea să urmeze ciclurile naționale de bugetare și cerințele specifice țărilor.
Simplificare Procesul de aplicare pentru un grant este concentrat pe o notă conceptuală clar structurată.
Un proces mai rapid Oferirea de feedback pe parcursul procesului reduce timpul necesar pentru aprobarea aplicației.
Participare crescută Fondul Global se implică pe parcursul desfășurării dialogului de țară, concentrându-se pa participarea partenerilor, anterior deciziei de alocare a grantului.
Predictibilitate a finanțării îmbunătățită Toate statele eligibile primesc o alocare pe țară. Secretariatul Fondului Global adaptează sumele în funcție de nevoile și contextul implementatorilor.