Anunț de angajare pentru expert în tranziție și supervizare (termen-limită: 7 februarie 2019)

Secretariatul Comitetului Național de Coordonare a Programelor HIV/SIDA și de Control al Tuberculozei finanțate de către Fondul Global (CNC-FG) angajează un expert în administrarea  proceselor de tranziție și supervizare, axat pe întărirea capacității de supervizare a CNC.

Ultima finanțare pentru România din partea Fondului Global (octombrie 2018 – martie 2021) are la bază un plan de lucru pentru tranziție (PLT), conceput pentru asigurarea sustenabilității Programului TBC ulterior încheierii contribuției financiare a Fondului Global. Unul dintre cele cinci obiective generale ale PLT este întărirea capacității statului de a dezvolta și implementa strategii naționale de sănătate, planuri strategice axate pe diverse afecțiuni și programe naționale de sănătate publică. În acest scop, planul de lucru cuprinde acțiuni de consolidare a rolului Comitetului Național de Coordonare (CNC) în coordonarea politicilor de sănătate cu privire la TBC și HIV.

Concomitent cu demararea noului program, CNC România participă și în proiectul pilot CCM Evolution al Secretariatului Fondului Global (octombrie 2018 – decembrie 2019). Acesta furnizează sprijin tehnic adaptat pentru 18 Comitete implicate, pentru a le ajuta să dezvolte, mai mult decât o funcționare minimă, un rol strategic. În urma unei evaluări standard, a fost elaborat un plan de lucru pentru CNC, ca parte din proiectul CCM Evolution, prin care se urmărește întărirea a patru dimensiuni ale CNC: funcția de supervizare, legăturile cu și integrarea în structurile naționale (conform PLT), conducerea și implicarea membrilor și a grupurilor reprezentate și modul general de funcționare. Acest plan de lucru a fost adoptat de CNC România. În cadrul proiectului pilot CCM Evolution, Fondul Global finanțează timp de un an un post suplimentar în secretariatului CNC, administrator al proceselor de tranziție și supervizare, axat pe întărirea capacității de supervizare a CNC, în contextul proiectului de tranziție.

 

Durata misiunii: februarie 2019 – decembrie 2019. Salariu: 1500 de euro/lună (brut). Detalii despre proiect (obiective, sarcini) sunt incluse în documentul Termeni de Referință. Curriculum Vitae și probele de scrisoare de intenție în care să fie descrisă o strategie pentru tranziția CNC sunt așteptate pe adresa ccm.romania@gmail.com până pe 7 februarie 2019.

Termeni de referință: română / engleză

Analiza opțiunilor pentru viitorul CNC

Plan de lucru pentru evolutia CNC

Detalii suplimentare: ccm.romania@gmail.com, 0726 389 604 (persoană de contact: Dragoș Roșca)